FRATAR, HAHLIĆI - nedjelja 16. veljače 2020.

10.02.2020. 18:39

jednodnevni planinarski izlet FRATAR (1353m), HAHLIĆI

u nedjelju 16. veljače 2020.

NA IZLET SE IDE OSOBNIM AUTOMOBILIMA.

Okupljanje – Vrata Jadrana u 8:00  od kuda svi zajedno idemo do mjesta Podkilavac.

OPIS IZLETA:

Područje Hahlića planinari često nazivaju „Grobničkim Alpama“. To je najzapadniji dio goranske ploče koju čine vrhovi koji se nižu jedan do drugoga. U njemu se isprepliću livade i šume, a posebne zanimljivosti su Pakleno i klanac Mudna dol. Mi ćemo napraviti zimski uspon na Fratar. Posjetit ćemo i planinarski dom, iznad kojeg je neveliki vrh Hahlić, po kome je dom nazvan. Ispod su lokve koje domaći stanovnici zovu kalići.

Početak uspona kreće iz Podkilavca, stazom „pod planinu“. Idemo direktno na Fratar. Tu marendamo, hrana iz ruksaka. Vraćamo se kružno do planinarskog doma. Po želji, moguće je posjetiti i vrh Dnić nedaleko pl. doma. Odmor i nakon toga spust „preko čeke“ do parkirališta.

 

Ukupna duljina puta je oko 15,5 km, savladavamo oko 1150m uspona. Ukupno hodanje traje oko 7 sati. Staza nije zahtjevna ali je potrebna kondicija za savladavanje nadmorske visine i duljine puta.

 

HRANA: Hrana iz ruksaka.

 

OPREMA: standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim prilikama. Sa sobom uzeti zaštitu od hladnoće, vjetra, kiše.

 

Svaki sudionik je dužan sam procijeniti vlastitu fizičku i psihičku spremnost za pohod, te ga svladava na vlastitu odgovornost. Molimo planinarsko ponašanje. Organizator pohoda  zadržava pravo izmjene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

 

PRIJAVE najkasnije do četvrtka 13.02.2020. – vodiču na tel 097 708 7081

 

Organizator:      HPD “PLANIK“ – podružnica Poreč

Fratar visinski profil

Fratar trasa