Nedjelja, 26. ožujka 2023., Vipava

20.03.2023. 09:13

Gradiška tura (Furlanova i Otmarjeva ferata) - ZAHTJEVNO!

OPIS    

Na izlet idemo osobnim automobilima. Okupljamo se u 7.00 u Bujama na autobusnoj stanici. Nastavljamo preko Kopra prema Nanosu gdje skrećemo prema Novoj Gorici. Izlazimo na izlaz Vipava nakon cca 12 km. Od Vipave imamo još nekoliko kilometara do Gradišča pri Vipavi odakle je početak naših uspona.                                                           

Furlanova ferata je lakša i tu ćemo svi proći. Nakon nje planinari koji ne žele na težu – Otmarjevu – mogu direktno normalnom stazom do križa, odnosno vrha Gradiške ture gdje čekaju ostale koji se spuštaju do početka Otmarjeve i penju do vrha Gradiške ture. Pauza, ručak iz ruksaka uz prekrasan pogled na Vipavsku dolinu. Slijedi spust do parkinga...    

Furlanova traje oko 1,5 sat; Otmarjeva oko 2 sata; spust 2 sata; trajanje ture 4 – 5 sati. 

OPREMA: planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima (gojzerice, štapovi za hodanje dobrodošli, sunčane naočale, zaštita od atmosferilija; 

TEHNIČKA ZAHTJEVNOST: zahtjevna staza (uporaba ferata seta)

 VODIČ: Marino Baćac

 

KOTIZACIJA: 3€

 

PRIJAVA:

POVEZNICA ZA PRIJAVU

                      

NAPOMENA: postoji mogućnost iznajmljivanja ferata kompleta (na parkingu, 7kom), ali ako imate mogučnost probajte ga posuditi.....Prije polaska na ferate pregledat ćemo opremu i dati kratke upute za korištenje i ponašanje na feratama.

Izlet je organiziran za članove HPD „Planik“ Umag i/ili osobe koje imaju uplaćenu članarinu u HPS-u za tekuću godinu. Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan, satnicu ili otkazati izlet.

 

Za sva pitanja javiti se VODIČU Marino Baćac +38598219447 ili marino.bacac@gmail.com

 

Fotografije

furlanova-otmarjeva-pot-gadiska-tura-ferrata-topo