Triglavska jezera, nedjelja, 25. 6. 2023. (jednodnevni izlet)

20.05.2023. 13:26

 

Vodič Marino: "...uživamo u ledenjačkoj dolini na većoj visini i u jednom od najljepših dijelova Slovenije..."

Kad on to kaže.... :-)

 

 

Polazak iz Buzeta s parkirališta kod Mašimove škuje u 5.00 sati; Ponte Porton - 5.2; Buje - 5.40; Umag - 6.00 sati. Na polazištu biti na vrijeme!

Vožnja autobusom do Bohinjskog jezera. Iskrcavanje; sa sobom uzimamo sve što nam treba za cjelodnevno hodanje (ruksak, hranu, piće; zaštitu od atmosferilija (sunce – krema, naočale, kapa; od vjetra; kiše); štapove za hodanje; rezervnu majicu; novčanik (s novcem, osobnom iskaznicom, zdravstvenom iskaznicom);…

Počinjemo hodati od Koče pri Savici (650 mnv) uz Bohinj  pa preko Komarče do prvog, Crnog jezera. Svladava se otprilike 650 m visinske razlike u 1,5 do 2 sata. Nastavljamo dalje do Koče pri Triglavskih jezerih (1.685 mnv). Hodamo 3 do 3,5 sata. Radimo pauzu. Dolazimo do doma (cca 1.050 m visinske razlike). Pored doma se nalazi drugo, Dvojno jezero. Ovisno o željama (i kondiciji), tko misli da mu je dovoljno, može ostati ovdje, odmoriti i čekati da se vrate oni koji idu dalje… A dalje će se vidjeti jezero na Ledvicah, Zeleno, Rjavo... Uglavnom, uživamo u ledenjačkoj dolina na većoj visini i u jednom od najljepših dijelova Slovenije...

 

Zahtjevnost: tehnički srednje zahtjevno, kondiciono zahtjevno (ne treba ferata set, nego puno pažnje... ali idemo polako i uz pauze....)

Cijena izleta: 35,00 € (u slučaju manjeg broja prijavljenih, moguća je manja korekcija cijene). Cijena uključuje kotizaciju i prijevoz autobusom.

Prijave na poveznicu https://forms.gle/XSPAhoVXL4aX9bzc7 do 2. lipnja 2023. u 17.00 sati. Prijava se smatra važećom uplatom potpunog iznosa na račun Društva:

HR29 2380 0061 1400 07662, POZIV NA BROJ: 99, OPIS PLAĆANJA: KOTIZACIJA ZA IZLET, IME PREZIME

Vodič na stazi: Marino Baćac – za sva dodatna pitanja i nejasnoće, obratiti mu se na 098219447.

Napomena (1.): U autobusu ostaviti drugu torbu s: tenisicama i najlonom za potencijalno prljavu obuću (da se po busu ne hoda u prljavoj obući); hranu, voće, čistu odjeću,…

 

NAPOMENA (2.): Izlet je organiziran za članove HPD „Planik“ Umag i/ili osobe koje imaju uplaćenu članarinu u HPS-u za tekuću godinu. Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan, satnicu ili otkazati izlet.

Napomena (3.): prednost odlaska na izlet imaju članovi HPD „Planik“ Umag.

 

Fotografije

simona-stravs-triglavska-jezera2