O nama danas

Danas naše Društvo okuplja oko dvijestotinjak članova. Društvo čine članovi iz pet gradova (podružnica). Osim Umaga tu su još Buje, Novigrad, Poreč i Buzet. Svi skupa četvrtkom od 7-8 a ljeti od 8-9 navečer dežuramo (svatko u svom gradu): učlanjujemo nove članove, dajemo obavijesti o našim aktivnostima, prijavljujemo zainteresirane za predstojeći pohod i družimo se.

Prema kaledaru godišnjih pohoda svake druge nedjelje organizira se pohod. Kalendar sastavlja Upravni odbor na prijedlog svih članova. Nastoji se svake godine unijeti poneku novu destinaciju, ali ima dosta i tradicionalnih pohoda.

Naše društvo ulaže u školovanje vodiča društvenih izleta. Tako danas u društvu ima pet licenciranih vodiča A standarda dva vodiča B standarda te za sada jedan vodič D standarda.

Davne 1995. godine podigli smo planinarsku kuću podno Žbevnice. Bila nam je namjera napraviti i nešto čvršće i bolje, ali naša mala kućica odoljeva svim vremenskim prilikama i neprilikama. Svake nedjelje netko iz jedne od podružnica dežura u domu i ako ništa drugo topli čaj i kava i srdačan osmjeh uvijek će svakoga čekati. Uz najavu može se okrijepiti i s nečim konkretnijim.

 

 planinarksa kuća