Planinarska kuća pod Žbevnicom od 2017.godine

Nakon što je na Skupštini Društva 2014. godine donesena odluka o zatvaranju planinarske kuće pod Žbevnicom, koja je bila na izdisaju i više nije bila podobna i sigurna za primanje planinara, počela je obnova.

Nešto više od dvije godine je bilo potrebo da se kuća obnovi i uredi, kako bi planinari imali gdje svratiti kada dolaze na Ćićariju. Mnogo sati dobrovoljnog rada, donacija i pomoći uloženo je u obnovu. Vrijedni članovi su iz tjedna u tjedan svoje slobodno vrijeme provodili na Žbevnici. Ponosni i zadovoljni obnovljenu kuću smo svečano otvorili 16.lipnja 2017.godine. 

Obnovljena planinarska kuća opremljena je prostranom blagovaonicom s kuhinjom, spremištem, unitarnjim i vanjskim toaletom i sobom za domara u prizemlju, te spavaonom za 30-tak osoba u potkrovlju.

Kuću osvjetljava struja iz solarnih kolektora, a vodom je opskrbljena iz obliženjeg izvora.  

Svake nedjelje tijekom cijele godine, vrijedni članovi Društva osiguravju dežurstvo u kući, dočekujući planinare i izletnike s osmjehom i čajem. 

Kako bi sve besprijekorno funkcioniralo i kako bi kuća što duže ostala očuvana, bez nepotrebnih šteta i kvarova, izradili smo upute kojih bi se trebali pridržavati svi koji posjećuju i borave u kući, a prvenstveno oni koji u kući dežuraju i svi oni koji tu prespavaju.