7. i 8. 10. 2023., Premužićeva staza, sjeverni Velebit

03.10.2023. 14:19

Jedna od najljepših... ili najljepša...?

 

SUBOTA, 7. 10.

 

Okupljanje u Umagu u 4:30

 

Okupljanje u Buzetu u 5:00

 

Krećemo osobnim automobilima prema Planinarskom domu Zavižan. Dolazak u Nacionalni park u 8:30 od kud krećemo put Planinarske kuće Alan.

 

Pratimo Premužićevu stazu. Nakon cca 2 h i 30 min stižemo do Rossijeve kolibe (radimo pauzu) pa nastavljamo dalje prema Planinarskoj kući Alan do koje nam treba oko 6 h hoda. U slučaju da smo dovoljno brzi postoji mogućnost da se popnemo do vrha Crikvena koji je na pola puta između Doma Zavižan i Planinarske kuće Alan.

 

 

NEDJELJA, 8. 10.

 

Rano krećemo prema Velikiom Lubenovcu (pauza) od kuda nastavljamo dalje prema Planinarskom domu Zavižan. Da bi se stiglo do doma potrebno nam je 7h hoda.

 

Povratak u kasnijim večernjim satima.

 

 

OPREMA: planinarski štapovi, rasvjeta; zaštita od sunca (kapa, krema za sunčanje); zaštita od hladnoće; mobitel, osobna i planinarska iskaznica, vreća za spavanje... sa sobom uzeti dovoljno hrane i vode.

 

Prijava na poveznicu https://forms.gle/idsB1njRihvQWF6u7

 

Izlet vodi Goran Blažević, dugogodišnji iskusni planinar, pomočnik Danijel Maglica. Za sve dodatne informacije javiti se na 0989282869. 

 

 

 

Kotizacija 6,00 €. Uplatiti na račun Društva HR29 2380 0061 1400 07662, POZIV NA BROJ: 99, OPIS PLAĆANJA: KOTIZACIJA ZA Premužićku, IME PREZIME;

 

Izlet je organiziran za članove HPD „Planik“ Umag i/ili osobe koje imaju uplaćenu članarinu u HPS-u za tekuću godinu. Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan, satnicu ili otkazati izlet. 

 

Dobar hod i planinarski pozdrav!

 

 

Arhiva vijesti