Gljivarijada

28.03.2016. 12:03

Pohod započinje u 9 sati ispred šatora gdje se održava Gljivarijada. ( Nova obala u Umagu iza IKB Umag)

Dio obale predvidjen je i za parkiranje  vozila.   Dolazak vlastitim prijevozom. Poželjno je da se najavite iako nije jako bitno jer na pohod se ide bez obzira na broj učesnika jedino je važno doći na vrijeme. Ukoliko ima poteškoća javite se da vas eventualno malo čekamo. Marenda iz ruksaka (u vlastitoj režiji), a na povratku u šatoru postoji mogućnost konzumacije raznih pića i jela,  posebno kotlića s gljivama uz vrlo povoljne cijene. Staza je kružna i dugačka oko 12 km ali je vrlo laka i svatko je bez teškoća može prohodati jer gotovo da nema uspona i silazaka, predvidjeno vrijeme sa pauzama i stankom za marendu i okrepu je 3,5-4 sata. 

U 9 sati krećemo iz Umaga ( Nova obala- ispred šatora Gljivarijade) idemo šetnicom prema naselju Špinel, uz novi nasip idemo prema zanatskoj i komunalnoj zoni i dalje uz maslinike i vinograde do mjesta Rožac pa prema obali do crkvice Svetog Pelegrina  (zaštitnika Grada Umaga) gdje predvidjamo marendu i okrepu. 

Nakon toga  obalom uz naselje Špina idemo kroz šumicu do mjesta Seget, dalje makadamskom cestom prema Špekuli (Nekadašnja osmatračnica veleposjednika Segeta), uz vinograde i maslinike idemo do naselja Makale te dalje  poljskim putem prema naselju Finida i dalje makadamskom cestom prema raskrsnici (rotor) za grad  Umag na Novu obalu odakle smo krenuli.  

Organizator: HPD Planik Umag  Vodić na stazi:  Josip Salamon ,  mob. 091 25 26 246

Arhiva vijesti