ODGOĐENO RADI KIŠE ZA JEDAN OD SLJEDEĆIH VIKENDA!!! 4.11.2023. (subota): BURNI BITORAJ, 1386 m

18.10.2023. 20:09

Bitoraj je planina u Gorskom kotaru blizu Fužina s lijepim vidikom prema istoku, Mrkoplju, Risnjaku, Alpama... a nadimak "Burni" je dobila po čestoj i oštroj buri.

Okupljanje u 7.00 na željezničkoj stanici u Lupoglavu.
 
Krećemo osobnim autima na autocestu za Zagreb, izlaz Fužine. Prelazimo prugu i odavde počinje naš uspon na Bitoraj koji će trajati oko 3 - 3,5 sati.
Prije samog vrha dolazimo do planinarskog skloništa Bitorajka (1.303 mnv) koji je smješten 15 minuta ispod vrha i tu radimo kraću pauzu.
Dolaskom na vrh, nakon slikanja, imamo dvije opcije:
1. jača grupa može nastaviti do stijena Imperator & Savjetnik, gdje se može penjati (povratak preko vrha Bitoraja do skloništa).
2. ostali, kojima je dosta planinarenja i ne žele penjati, vraćaju se do skloništa i čekaju jaču grupu i nakon pauze svi zajedno se vraćamo istim putem do auta.
 
Hrana i piće iz ruksaka.
 
Oprema: planinarska u skladu s vremenskim prilikama, malo hladnije vrijeme pa uzmite kape, rukavice, kabanice; mobitel, rasvjetu, štapove...
 
Kotizacija: 5,00 eura - uplatiti na račun Društva: HR29 2380 0061 1400 07662, POZIV NA BROJ: 99, OPIS PLAĆANJA: KOTIZACIJA ZA Bitoraj, IME PREZIME
 
Prijave do četvrtka, 2. 11. 2023. na poveznicu: https://forms.gle/r3gvbbtLWyWZtyWMA 
 
Vodič na stazi: Marino Baćac (za sve dodatne info nazvati na 098219447).
 

Izlet je organiziran za članove HPD „Planik“ Umag i/ili osobe koje imaju uplaćenu članarinu u HPS-u za tekuću godinu. Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan, satnicu ili otkazati izlet. 

 

Dobar hod i planinarski pozdrav!

Fotografije

BURNI

Arhiva vijesti